25 år inom ERP och still going strong

I en värld där timanställningar och konsulttjänster blir allt vanligare är det som Ann Hultstein och Anders Seppel uppnått hedersvärt. I över 25 år har de arbetat på samma arbetsplats med affärssystemet Garp.

25 år har de gått sida vid sida med samma system, men haft olika arbetsuppgifter. Ann har arbetat med Support och haft en mycket social roll med både utbildningsansvar och coaching. Anders, som är mer tekniskt intresserad, har arbetat med mjukvaruutveckling.

Hur blir man en sån här veteran? För Anders del var det problemlösning och att få utveckla som visade sig bli lika stor del mental utmaning som drivkraft. De fyra utvecklare som från starten arbetade tillsammans, tog sig igenom en stor förändringsfas och systemet höll sig kvar på en tuff konkurrensutsatt marknad.  

Att ha möjlighet att skapa relationer med långvariga kunder har också gjort sitt. Flera av företagets kunder har ägt sitt system lika länge som Anders och Anns karriär varat. Det skapar relationer och ger kontakter på ett personligt plan, ”Många kunder som ringer in fungerar numera nästan som mina vänner. Någon gång har jag till och med stannat till i mataffären för jag känt igen någons röst.” berättar Ann.

Om man ska se förbi själva arbetet och se till helheten är det något som gjort åren lite extra minnesvärda. Tillsammans i företaget har de åkt på roliga resor, konferenser och äventyr ihop. Det skapar en gemenskap och ett ”vi”, som ger trivsel.

Bakgrund

Bakom affärssystemet Garp står företaget Jeeves Information Systems AB som är en svensk leverantör av molnbaserade lösningar och tjänster för affärssystem(ERP). Målgruppen är små och medelstora företag och huvudkontoret ligger i Stockholm. Sedan starten 1992 har Jeeves vuxit och har nu närmare 2000 kunder. Kunderna verkar på en rad olika vertikala marknader inom produktion, distribution, partihandel och service. Grunden till affärssystemet Garp lades redan 1983 då de första kodraderna skapades och våren 1984 kunde man leverera det första systemet. 2005 förvärvade Jeeves Information Systems AB Garp och Microcraft.