Borås Djurpark

Borås Djurpark – ett annorlunda, strålande kundexempel

Fungerar Garp vid hantering av lejon? Indirekt är det faktiskt så, då all verksamhet på Borås Djurpark kretsar kring djuren, berättar Stefan Lidh, ekonomichef på företaget. Garp har funnits med som deras affärssystem i mer än 26 år och fyller viktiga funktioner för att djurparken ska fungera ultimat.

Med sina nästan 300 000 besökare per år är Borås Djurpark en av de större turistattraktionerna i Sverige. Arter som lejon, zebror, giraffer och elefanter lockar besökare under nästan hela året.  Redan under sportlovsveckan öppnar parken och håller sedan öppet under påsk, över hela sommaren och ända fram till november. Men djur är inget som sköter sig självt, alltså bedrivs verksamhet året runt även då parken inte är öppen. 53 personer arbetar här med fast anställning dagligen. Under sommaren ser förutsättningarna däremot annorlunda ut, så som det blir vid säsongsbetonad verksamhet. Förra året arbetade hela 271 personer under den perioden, något som skapar goda arbetsmöjligheter till de unga i området.

Trots att Borås Djurpark kanske inte är den mest väntade Garpanvändaren är det ett strålande exempel av kund, menar Anneli Andersson, Produktchef på Garp. Det är ett bevis på att affärssystemet uppfyller den flexibelt och enkelhet som krävs för att fungera för flera olika branscher. Det är bland annat just de kraven Borås Djurpark har på sitt affärssystem: ”Vi behöver ett affärssystem som är säkert, enkelt och lättförståeligt som också är enkelt att uppgradera. Garp uppfyller de kraven och vi är nöjda med systemet”, säger Stefan Lidh.  

Borås Djurpark hanterar bland annat redovisning, bokföring, och fakturering i Garp. Utöver det har de även integrerat deras säljstödsystem Ceasar direkt med affärssystemet, vilket förenklar och sparar mycket tid. Under 2016 planerar de även att satsa på att uppgradera till senaste versionen, Garp 4.1, för att dra nytta av nya funktioner och hålla systemet säkert och uppdaterat.

Framtiden ser spännande ut för Borås Djurpark. Flera tillbyggnationer planeras under året och planer på att ta in nya arter smids för att göra parken ännu mer tillgänglig och attraktiv som besöksmål.